Skip to main content
0 Adecco Saved job heart green icon Opgeslagen jobs

Er zijn nog geen vacatures opgeslagen.

Vacatures voor jou

Compensation & Benefits Manager

Adecco logo

Vacature details

location-pin Groot-Bijgaarden, Vlaams Gewest, België
location-tag 210004WC

Compensation & Benefits Manager

Revisiedatum: 21 oktober 2021

WERKOMGEVING:

De Adecco Group is de grootste aanbieder van Human Resource Solutions ter wereld met meer dan 34.000 medewerkers in 60 landen. We zetten dagelijks meer dan 700.000 mensen vast of flexibel aan het werk. Het is onze missie om vraag en aanbod in de wereld van werk beter op elkaar af te stemmen.

Onze collega's bedienen meer dan 100.000 organisaties met het talent, de HR-diensten en de geavanceerde technologie die zij nodig hebben om succesvol te zijn in een steeds veranderende wereldeconomie.  Onze cultuur van inclusiviteit, fairness en teamwerk geeft mensen en organisaties meer zeggenschap, stimuleert economieën en bouwt aan een betere samenleving. Deze waarden vinden weerklank bij onze medewerkers, die ons hebben verkozen tot nummer 7 op de lijst van Great Place to Work® - World's Best Workplaces 2020.  We make the future work for everyone.

De Adecco Group is gevestigd in Zürich, Zwitserland. Adecco Group AG is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en genoteerd aan de SIX Swiss Exchange (ADEN). De groep wordt gedreven door acht leidende merken: Adecco, Modis, Badenoch + Clark, Spring Professional, Lee Hecht Harrison, Pontoon, Adia en General Assembly.

De afdeling Compensation & Benefits is gecentraliseerd op de hoofdzetel van De Adecco Group in Groot-Bijgaarden en is verantwoordelijk voor het Compensation & Benefits beleid voor de medewerkers en gedetacheerden van De Adecco Group Belux. De Compensation & Benefits Manager is verantwoordelijk voor deze afdeling en rapporteert aan de Compensation & Benefits Manager Northern Europe en aan de Head of HR BELUX

FUNCTIEBESCHRIJVING:

Doel van de functie:

 1. Is eindverantwoordelijk voor het uitwerken van een aantrekkelijk Compensation & Benefits beleid voor De Adecco Group Belux
 2. Voorziet het management en de medewerkers van informatie en advies met betrekking tot het Compensation & Benefits beleid van de Adecco Group Belux en de wettelijke regelingen.
 3. Het formuleren van het beleid voor de afdeling dat volledig aansluit bij het beleid van de Adecco Group Belux.
 4. Is eindverantwoordelijk voor een efficiënte organisatie van de werkzaamheden en –processen op de afdeling.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en voorbeelden van bijbehorende sleutelactiviteiten[1] :

 • Bewaken en bevorderen van de continuïteit, doelmatigheid en effectiviteit van de eigen afdeling. Kernactiviteiten: Het zorgen voor de kennisname en beschikking over alle nieuwigheden op het gebied van het luik Compensation & Benefits. De coördinatievergaderingen en de werkgroepen bijwonen en de ingewonnen informatie doorgeven aan de betrokken personen. De opvolging van klachten en complexe problemen die door de medewerkers werden vastgesteld. De contacten met externe gesprekspartners (advocaten, fiscus, sociale inspectie ...) beheren. Het opstellen, naleven en actueel houden van de verschillende procedures met betrekking tot de Compensation & Benefits packages.
 • Een informatieve en raadgevende rol vervullen ten aanzien van het management en de medewerkers teneinde zorg te dragen voor adequate informatieoverdracht met betrekking tot de Adecco Group en wettelijke regelgevingen. Kernactiviteiten: Informatienota’s opstellen betreffende de bijzonderheden van Compensation & Benefits voor De Adecco Group Belux en over de nieuwigheden op het gebied van sociale wetgeving. Een actieve rol vervullen bij de juridische dossiers zodat een economisch gunstig compromis gesloten wordt. Het adviseren van en het doen van voorstellen aan de directie en het middelmanagement over loonsverdelingen en – kosten en andere arbeidsvoorwaarden. Actief meewerken aan de overwegingen betreffende de opbouw van de salarispolitiek van de onderneming.

 • Het controleren van de correcte toepassing van de gevalideerde Compensation & Benefits packages per functie en Arbeidsvoorwaardenregelingen bij indiensttredingen en functiewijzigingen gericht op het respecteren van het Compensation & Benefits beleid van de Adecco Group Belux. Kernactiviteiten: De bepaling en wijziging van arbeidsvoorwaarden controleren en verwerken aan de hand van de Adecco Group beleidslijnen.

 • Gevraagd en ongevraagd tijdig rapporteren en adviseren over (niet) behaalde resultaten van de afdeling en (wettelijke) ontwikkelingen in het vakgebied zodat tijdig en op basis van een transparante  informatievoorziening in gezamenlijkheid acties kunnen worden ondernomen die bijdragen aan de resultaten van de afdeling en van de Adecco Group Belux als geheel. Kernactiviteiten: Zorgen voor een optimaal proces bij het kostenbeleid voor alle dossiers die op het niveau van Compensation & Benefits worden beheerd (dossiers advocaten/syndicaten, uitdiensttreding, regularisatie Rijksdienst voor sociale zekerheid, belastingdossiers ...). In samenwerking met de afdeling Business Analyse bijdragen aan het oplossen van tegenstrijdigheden die door de kantoren worden vastgesteld bij de analyse van de exploitatierekeningen.

Performance Indicators:

 • Klanttevredenheid over kwaliteit dienstverlening
 • Correcte en volledige advisering over toepassing arbeidsvoorwaarden en sociale wetgeving
 • Kwaliteit en tijdigheid rapportages
 • Correcte en tijdige informatievoorziening
 • Het goed functioneren van de afdeling als geheel volgens vooraf vastgestelde procedures
 • Afstemming met overige afdelingen en de field
 • Tijdige beleidsvorming
 • Actueel Afdelings-activiteitenplan
 • Vakkundigheid: opereren als professional (deskundige) op vakgebied

FUNCTIE-EISEN:

Minimaal werk- en denkniveau:

Master in personeelsbeleid of rechten

Aanvullende opleidingseisen:

 • Drietalig (Nederlands, Frans, Engels) zowel mondeling als schriftelijk
 • Kennis van de courante MS Office pakketten
 • Kennis van BLOX is een pluspunt

Minimale functie ervaring:

Minimum vijf jaar ervaring in een gelijkaardige functie.

Global Competencies for all

Results Driven

Strives to achieve results and meet or exceed expectations, effectively overcoming obstacles and setbacks.

Customer Orientation

Seeks to build and effectively service valuable external and internal customer partnerships.

Problem Solving and Analysis

Actively handles problems, proposing effective solutions that are coherent with the analysedinformation.

Embracing and Adapting to Change

Has the ability to recogniseand accept the need for change. Modifies own behaviourand approach accordingly to achieve desired outcomes.

Self Management

and Development

Takes responsibility and ownership of him/herself and understands the impact of own actions and their affect on others.

Communication

Communicates in a clear and concise way, adapting according to the purpose, audience and situation. Is open to receiving communication.

Teamwork

Works with and contributes to a team environment to work toward a common goal.

Relationship Management

Identifies, builds and maintains sustainable relationships with others.

These 3 competencies are applicable to all leaders/managers across the Adecco Group

Leading Teams

Supports, develops and effectively manages others (individuals and team) to achieve outstanding levels of performance.

Acts as a positive role model, inspiring and empowering others.

Strategic Planning and Judgement

Has an in-depth knowledge of his/her area of specialisationor business. Understands the market in which the organisationworks, anticipates trends and is able to create and communicate a vision, strategy and operational plan.

Driving Financial Results and Innovation

Drives team to deliver outstanding results while creating an environment that enables risk taking and innovation. Constantly looking for ways to work and improve processes


Wat houdt het in om deel uit te maken van de Adecco Group.

Al meer dan 50 jaar helpen we duizenden mensen met verschillende achtergronden en culturen te verbinden met de werkgelegenheid over de hele wereld. We bieden toonaangevende HR-diensten en -oplossingen, waardoor de wereld van het werk wordt gestimuleerd. Dit geeft onze klanten niet alleen een meer gepersonaliseerde ervaring, maar geeft onze collega's ook een gevoel van doelgerichtheid en waarde in het werk dat ze verrichten. Deel uitmaken van onze internationale organisatie betekent deel uitmaken van een community die elkaar stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Je doet werk wat het leven van onze medewerkers kan beïnvloeden. Je maakt deel uit van een gedreven en professioneel netwerk.

 • hired

Word lid van onze internationale Talent Community

Als de kans zich voordoet, zorg er dan voor dat je dit direct meekrijgt! Voer je gegevens in om lid te worden van onze Talent Community en meld je aan voor automatische job alerts.

In onze gebruiksvoorwaarden, cookiebeleid en privacybeleid wordt beschreven hoe we omgaan met de informatie die we over u verzamelen en toepassen en welke rechten u heeft. Door uw informatie in te dienen, erkent u dat u deze documenten hebt gelezen en stemt u in met het ontvangen van mededelingen en e-mailberichten van de Adecco Group.

Al aangemeld? Klik hier