Skip to main content
0 Adecco Saved job heart green icon Opgeslagen jobs

Er zijn nog geen vacatures opgeslagen.

Vacatures voor jou

Strategic Account Manager

Adecco logo

Vacature details

location-pin Groot-Bijgaarden, Vlaams Gewest, België
location-tag 2100058G

Strategic Account Manager

Functieprofiel

Als Strategic Account Manager bent u verantwoordelijk voor het relatie- en klantenbeheer binnen een afgebakende groep van strategische klanten en prospecten vanaf een bepaalde omzetgrootte. U profileert Adecco als HR-partner bij klanten en prospecten die in het segmentatieplan passen. U begeleidt uw klanten bij hun HR-projecten. U rapporteert aan de Sales Director België.

 • U vergroot de netto bijdrage (EVA), de omzet en de klantentevredenheid via intensief relatie- en klantenbeheer, op tactisch en strategisch niveau, van een afgebakende groep van een twintigtal strategische klanten/prospecten.

 • Zowel op strategisch als op tactisch niveau benadert en bewerkt u prospecten en klanten.

 • U realiseert vooropgestelde doelstellingen op basis van een gedetailleerd accountplan. U bent in staat om alle dienstverleningen van Adecco te verkopen en u kent de USP van uw concurrenten.
 • U zoekt rendabele business door o.a. Onsite, Experts, Professional Staffing en Permanent Placement te verkopen. U zorgt voor een nauwe samenwerking tussen de kantoren en de klanten. U fungeert als contactpersoon voor uw klanten.
 • U zorgt voor een minimaal marktaandeel van 25% en de hoogst mogelijke CVA.
 • U bent in staat strategische besprekingen te voeren met uw contactpersonen en u kunt onderhandelen op zeer hoog niveau.

Taken en  

verantwoordelijkheden

 • U bepaalt de beste prijs door een businesscase volledig uit te werken.
 • U waarborgt vooraf bepaalde doelstellingen door complexe offerteprocessen te lanceren, uit te voeren en succesvol af te sluiten.
 • U biedt het hele Adecco-aanbod aan in de vorm van klantgerichte oplossingen om het dienstenpakket van Adecco zo breed mogelijk te verkopen, o.m. door middel van diverse verkooptechnieken, zoals cross-selling, deep-selling en solution-selling vastgelegd in jaarlijkse accountplannen.
 • U bent in staat marktevoluties te zien en te vertalen naar opportuniteiten voor Adecco en concrete voorstellen te doen naar de Directie.
 • U vertegenwoordigt Adecco tijdens netwerkbijeenkomsten om de zichtbaarheid en het imago van Adecco te versterken. U stelt adequate managementinformatie op, onder meer in de vorm van rapporteringen, om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen bij de accounts. U bespreekt elk kwartaal de businessgegevens, met als doel de accountplannen tijdig bij te sturen en tijdig maatregelen te treffen zodat de budgetdoelstellingen gerealiseerd worden. U plant om de vier weken een financiële, organisatorische en interpersoonlijke review, om de kortetermijnafspraken per account te kunnen vastleggen. U stelt accountplannen en marktbewerkingsplannen op om inzicht te krijgen in de verkoopmogelijkheden.
 • Zowel op tactisch als op strategisch niveau benadert u prospecten en bewerkt u klanten onsite, waarbij een belangrijke focus uitgaat naar de verkoop van de andere diensten binnen de groep Adecco, o.a. Office, Professional Staffing, interim management, …
 • U realiseert de vooropgestelde doelstellingen op basis van het Onsite Services plan, in samenwerking met de operationeel verantwoordelijke manager voor Onsite Services.

Uw profiel

Opleidingsniveau: Masterdiploma, bijvoorbeeld handelswetenschappen of bedrijfskunde

Aanvullende opleidingseisen:

 • Masterclass (marketing, finance of commerce)
 • Commerciële trainingen.
 • Perfecte drietaligheid Nl-Fr-Eng
 • Rijbewijs B


Minimale functie-ervaring
Minimaal 7-10 jaar succesvolle ervaring in een accountmanagementfunctie, waarvan minimum 5 in nationaal account management, zowel op het gebied van relatiebeheer als van acquisitie.

Onderbouwde affiniteit met en/of toegevoegde waarde binnen afgebakende marktgroepen is een must.

Aantoonbare ervaring met onderhandelingen op ‘boardroom’ niveau.

Competenties
+ analytisch vermogen
+ communicatievaardigheden (mondeling en schriftelijk)
+ klantgerichtheid
+ flexibiliteit
+ aanpassingsvermogen
+ onderhandelingsvaardigheden

Wat houdt het in om deel uit te maken van de Adecco Group.

Al meer dan 50 jaar helpen we duizenden mensen met verschillende achtergronden en culturen te verbinden met de werkgelegenheid over de hele wereld. We bieden toonaangevende HR-diensten en -oplossingen, waardoor de wereld van het werk wordt gestimuleerd. Dit geeft onze klanten niet alleen een meer gepersonaliseerde ervaring, maar geeft onze collega's ook een gevoel van doelgerichtheid en waarde in het werk dat ze verrichten. Deel uitmaken van onze internationale organisatie betekent deel uitmaken van een community die elkaar stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Je doet werk wat het leven van onze medewerkers kan beïnvloeden. Je maakt deel uit van een gedreven en professioneel netwerk.

 • hired

Word lid van onze internationale Talent Community

Als de kans zich voordoet, zorg er dan voor dat je dit direct meekrijgt! Voer je gegevens in om lid te worden van onze Talent Community en meld je aan voor automatische job alerts.

In onze gebruiksvoorwaarden, cookiebeleid en privacybeleid wordt beschreven hoe we omgaan met de informatie die we over u verzamelen en toepassen en welke rechten u heeft. Door uw informatie in te dienen, erkent u dat u deze documenten hebt gelezen en stemt u in met het ontvangen van mededelingen en e-mailberichten van de Adecco Group.

Al aangemeld? Klik hier