Skip to main content

Vacatures voor jou

Kandidaten' Beveiliging & Phishing

Laatste update: Januari 2021

Fraudepogingen waarbij een onbevoegd persoon de naam Adecco gebruikt zijn in het verleden helaas herhaaldelijk in meerdere landen voorgekomen. Wees je ervan bewust dat GEEN enkele Adecco-medewerker je ooit om betaling zal vragen tijdens een zoektocht naar een baan of gedurende een selectieprocedure.

Hier zijn een paar voorbeelden van hoe mensen die proberen te frauderen contact met je kunnen proberen op te nemen om informatie of compensatie van je te krijgen (nogmaals, het zijn slechts een paar voorbeelden):

  • Deze personen kunnen zonder onze toestemming vacatures op algemene marktwebsites plaatsen onder de naam 'Adecco'.

  • Deze personen kunnen gebruik maken van e-mails, brieven, telefoongesprekken en andere communicatiemiddelen waarbij zij zich voordoen als iemand van Adecco.

Bescherm jezelf

Voordat je persoonlijke informatie of andere gegevens vrijgeeft tijdens het zoeken naar een baan, moet je er zeker van zijn dat je contactpersoon een geautoriseerde Adecco-vertegenwoordiger is. Je kunt dit bevestigen door contact op te nemen met een Adecco kantoor in je land en de gegevens van de Adecco-contactpersoon te controleren. Vind hier de locaties. Ook hier geldt dat Adecco je nooit om betaling zal vragen tijdens een zoektocht naar een baan of gedurende een selectieprocedure.

Pas op voor elke onverwachte e-mail, instant message, voicemail, fax of andere communicatie waarbij wordt beweerd dat deze van Adecco afkomstig is. Als je zo'n bericht ontvangt, neem dan contact op met een Adecco kantoor in je land en controleer of het bericht legitiem is.

Als je denkt dat je het slachtoffer bent geworden van fraude of dat je bent blootgesteld aan een frauduleuze poging, raden we je ten zeerste aan om het incident te melden bij de lokale autoriteiten.

Neem contact met ons op

Als je een misbruik van de naam en het merk Adecco wilt melden of een poging tot fraude wilt melden bij Adecco, neem dan contact op met het Adecco kantoor in het land waar het incident zich heeft voorgedaan. Je kunt ook een melding doen via compliance@adecco.com of www.aceconduct.com.

Als je op zoek bent naar een baan in jouw land, neem dan contact op met Adecco via je lokale Adecco website.